REGŐS ANNA

FLORÉAL textilkollekciópamut, len© Regős Anna

FLORÉAL textilkollekció
pamut, len
© Regős Anna

Futurismo textilkollekció / Futurismo textilcollection© Regős Anna

Futurismo textilkollekció / Futurismo textilcollection
© Regős Anna

FUTURISMO
textil kollekció

2009

 

2009-ben a győri Pannonflax Textil Kft. azzal bízott meg, hogy a Futurizmus éve alkalmából tervezzek egy mintakollekciót, amely a stílusirányzatra reflektál. Több mint tízféle mintát terveztem, melyek a játékos geometria és a kaleidoszkóp-hatás jegyében születtek. Az alapjában fekete-fehér kollekcióból négy eltérő karakterű mintát választottunk ki és ezek kerültek legyártásra. A jacquard szövött anyag 55%-ban len és 45%-ban pamut. Funkcióját tekintve általános dekorációs szövet, mely egyaránt alkalmas asztalneműnek, függönynek, könnyített bútorszövetnek, párnahuzatnak stb.

A környezetvédelem az egyik legfontosabb szempont korunk emberének. A legjobban úgy lehet környezetünket védeni, ha olyan tárgyakkal vesszük körbe magunkat, melyek nem a pillanatnak készülnek, hanem hosszú távú használhatóságot feltételeznek. A Futurismo kollekció mind anyagában, mind mintázatában erre törekszik.

A kollkció a 2011-es és 2012-es párizsi Maison & Objet kiállításon debütált a Pannonflax standján.

 

FLORÉAL
textil kollekció
2012

 

A Futurismo fekete-fehér geometrikus mintasorozat folytatásaként 2012-ben terveztem a 8 darabból álló Floréal virágminta kollekciót. A floréal francia szó, jelentése virágzó, virágos. A francia forradalom által bevezetett naptárban az április 20-tól május 19-ig terjedő hónapot jelentette.